Indian History Quiz -1

 

 1.  

The Battle of Plassey was fought in

A.1757
B.1782
C.1748
D.1764

Answer: Option A

2. 

The territory of Porus who offered strong resistance to Alexander was situated between the rivers of

A.Sutlej and Beas
B.Jhelum and Chenab
C.Ravi and Chenab
D.Ganga and Yamuna

  Answer: Option B

3. 

Under Akbar, the Mir Bakshi was required to look after

A.military affairs
B.the state treasury
C.the royal household
D.the land revenue system

Answer: Option A

4.  

Tripitakas are sacred books of

A.Buddhists
B.Hindus
C.Jains
D.None of the above

Answer: Option A

5. 

The trident-shaped symbol of Buddhism does not represent

A.Nirvana
B.Sangha
C.Buddha
D.Dhamma

Answer: Option A

Quiz Questions with Answers




Asnwer : A Mackintosh.



Asnwer : Amazon



Asnwer : Katharine Hepburn, with 4 Oscars and 12 nominations.



Asnwer : Tulips



Asnwer : To be played softly



Asnwer : Catherine of Aragon



Asnwer : The Merchant of Venice.



Asnwer : Antiques Roadshow.



Asnwer : Orange


Name the world's largest ocean.

Which is the only American state to begin with the letter 'p'? Pennsylvania.
Name the world's biggest island. 
Greenland.

What is the world's longest river? 
Amazon.

Name the world's largest ocean. 
Pacific.

What is the diameter of Earth? 
8,000 miles.

Where would you find the world's most ancient forest?
 Daintree Forest north of Cairns, Australia.

Which four British cities have underground rail systems? 
Liverpool, Glasgow, Newcastle and London.

What is the capital city of Spain?
 Madrid.

Which country is Prague in? Czech Republic.

Which English town was a forerunner of the Parks Movement and the
first city in Europe to have a street tram system? 
Birkenhead.


Name the largest freshwater lake in the world?


1.Who was the legendary Benedictine monk who invented champagne? 
Dom Perignon.

2.Name the largest freshwater lake in the world? 
Lake Superior.

3.Where would you find the Sea of Tranquility? 
The Moon.

4.What is someone who shoes horses called?
 A farrier.

5.What item of clothing was named after its Scottish inventor? 
A Mackintosh.

6.What kind of weapon is a falchion?
 A sword.

7.Which word goes before vest, beans and quartet? 
String.

8.What is another word for lexicon? 
Dictionary.

9.Name the seventh planet from the sun. 
Uranus.

10.Who invented the rabies vaccination? 
Louis Pasteur.


General Knowledge Quiz

1.Which is the heavier metal of these two? Gold or Silver? 

2.Which is the most common non-contagious disease in the world?

3.Which is the coldest location in the earth? 

4.Which is the hottest place in the earth? 

5.Which is the animal referred as the ship of the desert? 









6.Which is the nearest star to planet earth? 

7.Which is the least populated country in the world?

8.Which is the oldest democracy / parliamentary in the world? 

9.Which is the fastest animal on the land? 

10.What differentiates a male lion from a female lion? 

11.Which is the most sensitive organ in our body? 

12.Which is the principal source of energy for earth? 

13.What are the two holes in the nose called?

14.What is the standard taste of the water? 

15.Which is the longest river on the earth? 


Marketing Questions Asked in SBI Previous Exams Part - 1


1. Market research is useful for -----?
[1] Deciding proper marketing strategies
[2] Deciding the selling price
[3] Choosing the right products 
[4] Choosing the sales person
[5] All of these

Ans. (5)

2. A call means. [1] Shout out to somebody [2] profession or business [3] Visiting friends [4] Visiting prospective customers [5] after-sales services Ans. (4)
3. Conversion means : [1] meeting a prospective client [2] interacting with a prospective client [3] converting an employer into an employee [4] converting a seller into a buyer [5] converting a prospective client into a buyer Ans. (5)
4. Customization means : [1] acquiring more customers [2] regulating customers [3] special products to suit each customer [4] more products per customer [5] All of these Ans. (3)
5. Modern style of marketing include [1] digital marketing [2] tele-marketing [3] e-commerce [4] e-mails solicitation [5] All of these Ans. (5)
6. E-Marketing is the same as [1] virtual marketing [2] digital marketing [3] real marketing [4] all of these [5] None of these Ans. (4)
7. Value-added services means [1] costlier products [2] large number of products [3] additional services [4] at par services [5] None of these Ans. (3)
8. Aggressive Marketing is necessitated due to: [1] globalization [2] increased competition [3] increased production [4] increased job opportunities [5] All of these Ans. (2)
9. Efficient Marketing styles require. [1] Proper planning [2] good communication skills [3] team work [4] knowledge of products [5] All of these Ans. (5)
10. The performance of a salesperson depends on [1] salary paid [2] sales incentive paid [3] sizes of the sales team [4] ability and willingness of the salesperson [5] team leader aggressiveness Ans. (4)

Pedro Cateriano Bellido appointed as Prime Minister of Peru

Pedro Cateriano Bellido was appointed as Prime Minister of Peru by the President Ollanta Humala. He will replace Ana Jara, who had lost a confidence vote and was sacked by Peruvian Congress amid allegations of corruption.

About Pedro Cateriano Bellido

• Prior to this appointment, he was serving as Peru’s Defence Minister and was appointed in July 2012, • Cateriano, by profession is a lawyer and is specialized in constitutional law. • He was member of the Peruvian parliament from 1990 to 1992. • Cateriano also had served as deputy justice minister from 2001 to 2002. • He also teaches law at the University of Lima.